fbpx

Vart kan praktisera i Stockholm?

Praktikplats Stockholm

Stockholm som stad är bra just för att det är en samlingsplats för många av de största företagen i landet. Men många glömmer att det även är där de flesta småbolagen och startup finns. Att det finns så många kan också göra det svårt att veta vilka som har praktikplats i Stockholm

Varför startup?

Startups kan ge väldigt bra praktikplatser. Inte bara är man med och bygger ett företag från grunden, man får även mycket ansvar och betydelse i företaget som ger väldigt bra erfarenhet. På större företag så finns inte alltid möjligheten till att agera självständigt då mer rutiner och metoder redan finns.

Erfarenhet som krävs för inträdesjobb

Som praktikant så kan du även ta roller som oftast kräver lång erfarenhet för att ens ansöka på stora företag. Många studenter kommer inte in på marknaden trots att de har rätt utbildning helt enkelt för att ingångsjobben kräver flera års erfarenhet. Praktik löser inte allt men det ger öppnar många dörrar.

Varför stora bolag?

Storbolag är väldigt stabila och söker nästan alltid personal. Det är redan stor brist på personal inom de flesta företag. Det är vanligt att se annonser för praktik i Stockholm på deras kontor. Stora bolag ser även väldigt fint ut på CV.

Det finns många möjligheter i huvudstaden. Varför inte börja med Hopen?

Student

Praktik i Sverige

Söker du praktik, LIA eller internship i Sverige? Hopen erbjuder ett brett utbud av praktikplatser inom en mängd olika branscher

Letar du också efter praktikanter?