fbpx

Hur företaget Varannan Vecka hittade sin praktikant genom Hopen

Erik Scholander, CTO

Företaget Varannan Vecka grundades i Stockholm år 2020 för att underlätta livet för barn och föräldrar efter skilsmässan. I företagets app finns enkla verktyg för smidig planering och tydlig kommunikation för ett tryggt samarbete och färre konflikter.

Vi har intervjuat Erik Scholander, it-arkitekt och entreprenör med många års erfarenhet som CTO. Han har bland annat tidigare utvecklat NGMs börssystem och valutasystem för Handelsbanken och Swedbank, och har en gedigen kunskap om säkerhet och robusta system. Erik berättar om Varannan Veckas erfarenhet av att använda Hopen för att hitta sin senaste praktikant inom marknadsföring och projektledning.

Hej Erik! Hur fick ni höras talas om Hopen?

Hemsidan kom på tal som en rekommendation från en kollega som tidigare använt sig av plattformen. De hade själva fått in en praktikant via Hopen och tipsade oss om att ge det ett försök. 

Hur upplevde ni att det var att använda hemsidan?

Rätt så intuitivt. Vi skapade ett konto och gjorde en generell sökning på praktikanter med de kvalifikationer vi var ute efter. Urvalet var lovande så vi gick vidare med att kontakta ett tiotal profiler och la även upp en egen annons. Vi fick flera ansökningar från intresserade studenter som hade hittat oss, och kunde läsa deras CV och ansökningsbrev innan vi valde vilka kandidater vi ville träffa.

Är er nya praktikant lika kvalificerad som hen framstod på plattformen?

I överlag är vi väldigt nöjda. Hon har visat stor kunskap och driv för både marknadsföring och projektledning. Hennes närvaro har lättat på arbetsbelastningen för vårt marknadsteam samtidigt som hon bidrar med ett nytt, fräscht perspektiv på saker och ting. 

Kul att höra. Vi tackar för din tid, och fortsatt lycka till med er praktikant!

Tack själva.

Student

Praktik i Sverige

Söker du praktik, LIA eller internship i Sverige? Hopen erbjuder ett brett utbud av praktikplatser inom en mängd olika branscher