Om oss

I mer än 10 år har vi rekryterat genom att ta emot praktikanter. Tillsammans har vi byggt flera företag. Nu vill vi ge alla studerande och företag samma möjlighet att mötas. Därför har vi byggt Sveriges första och enda fullt dedikerade mötesplats för LIA, examensarbete och all typ av kvalificerad praktik.

Vi brinner för praktik för vi vet att det funkar!

Vi har arbetet med rekrytering under lång tid och fått erfara svårigheten med att hitta rätt person på rätt plats. Det är inte alltid som det första intrycket stämmer med vad som sker under verkliga arbetssituationer. Vi har varit med om många exempel där personer som har lätt att tala för sig gör bra ifrån sig på en intervju, men sedan inte motsvarar förväntningar. Samma sak fast tvärtom har vi genom praktik vågat satsa på personer som har haft ett mindre kvalificerad CV men sedan visat sig utvecklas snabbt och bli en stark tillgång.

Hur går detta till?

De studerande lägger kostnadsfritt upp en annons om sig själva, sina kompetenser, vad de söker för sina kommande praktik samt en kort video där dem presenterar sig själva. Tjänsten är gratis för studenter och skolor. 

Vill du också jobba med oss på Hopen?

Vi har ett dedikerat team som vill göra allt för dig som praktiksökande och dig som företag för att skapa den bästa praktikplatsen. Möt några av våra medarbetare som jobbar med utveckling, marknadsföring, försäljning, ekonomi design mm.

Andra sidor

Här kan ni läsa mer om hur det fungerar för studenter på Hopen, priser, hur man hittar praktikannonser m.m.

Vi som arbetar på Hopen

Founder

Jacob

Developer

Jesper

Developer / Design

Tristan

Developer

Elahe

CTO

Sebastian

Social Media

Jessica

Growth Marketing

Stefanie

Content Developer

Joseph