fbpx

Budget 2023 satsar på praktikplatser!

Budget för 2023 ger praktikplatser

Som sagt innan valet så kommer det ske en stor satsning på praktikplatser och yrkeshögskola under 2023s budget. Hela 450,000,000 kronor kommer läggas på att just öka praktikplatser 2023.

Även yrkeshögskolor och vuxenutbildningar får del av ökade stödet i deras budget. Självklart tycker vi på Hopen att förslaget är rätt steg framåt för att få in fler i arbete inom sin utbildning. När ekonomin går in i en svagare fas så är det ett bra tillfälle att utveckla sina kunskaper och kompetenser.

Hur kan marknaden se ut efter recession och inflation?

Ingen kan spå framtiden, men det finns möjlighet till att hemarbete kommer bli ännu vanligare. Räntor är höga just nu vilket kan göra det svårt att behålla kontorslokaler. Det kan vara ett bra tillfälle att förbättra sina IT kunskaper så att man kan jobba hemifrån.

Dyrt bränsle kan också vara en anledning till att utbilda sig inom yrken man inte behöver transportera sig för. Hitils har budgeten förslag på att sänka konstnader också, men det är alltid bra att anpassa sig.

Läs mer om budget 2023

Budget proposition

Budget presentation 2023

Tabell på budgeten

Fotograf: Ninni Andersson

Student

Praktik i Sverige

Söker du praktik, LIA eller internship i Sverige? Hopen erbjuder ett brett utbud av praktikplatser inom en mängd olika branscher

Letar du också efter praktikanter?