fbpx

Budget 2023 satsar på praktikplatser!

Budget för 2023 ger praktikplatser
Budgeten 2023 ser en stor ökad satsning på praktikplatser och Yrkes-vuxenutbildningFotograf: Ninni Andersson

Som sagt innan valet så kommer det ske en stor satsning på praktikplatser och yrkeshögskola under 2023s budget. Hela 450,000,000 kronor kommer läggas på att just öka praktikplatser 2023.

Även yrkeshögskolor och vuxenutbildningar får del av ökade stödet i deras budget. Självklart tycker vi på Hopen att förslaget är rätt steg framåt för att få in fler i arbete inom sin utbildning. När ekonomin går in i en svagare fas så är det ett bra tillfälle att utveckla sina kunskaper och kompetenser.

Hur kan marknaden se ut efter recession och inflation?

Ingen kan spå framtiden, men det finns möjlighet till att hemarbete kommer bli ännu vanligare. Räntor är höga just nu vilket kan göra det svårt att behålla kontorslokaler. Det kan vara ett bra tillfälle att förbättra sina IT kunskaper så att man kan jobba hemifrån.

Dyrt bränsle kan också vara en anledning till att utbilda sig inom yrken man inte behöver transportera sig för. Hitils har budgeten förslag på att sänka konstnader också, men det är alltid bra att anpassa sig.

Läs mer om budget 2023

Budget proposition

Budget presentation 2023

Tabell på budgeten

Fotograf: Ninni Andersson

Se fler artiklar

Praktikplats stockholm
Student

Praktikplats Stockholm

Stockholm är en stad med en mängd olika företag och organisationer som erbjuder praktikplatser för studenter och nyligen examinerade. Praktikplatser ger en möjlighet för studenter

Praktik digital marknadsföring
Student

Praktik inom digital marknadsföring

Att göra en praktik inom digital marknadsföring kan vara en fantastisk möjlighet att få erfarenhet och lära sig om den snabbt växande branschen. Digital marknadsföring

Letar du också efter praktikanter

sv_SESwedish