Kommunikation och media eller Journalistik

Vad kan man göra inom kommunikation, media och journalistik?

Att jobba inom kommunikation, medier och journalistik kan vara spännande och utmanande. Det är ett område som ständigt förändras och kräver att man är flexibel och anpassningsbar.

Inom kommunikation är det viktigt att kunna kommunicera tydligt och effektivt, både muntligt och skriftligt. Man kan arbeta med allt från marknadsföring och PR till intern kommunikation och kriskommunikation.

Inom medier är det viktigt att ha en god förståelse för hur medielandskapet fungerar och vilken roll olika medier spelar. Man kan arbeta som journalist, fotograf, producent eller redaktör.

Att jobba som journalist kan vara både spännande och utmanande. Det kräver att man är nyfiken, kritisk och har en god förmåga att skriva och berätta historier på ett engagerande sätt.

Sammanfattningsvis är kommunikation, medier och journalistik områden som erbjuder många olika möjligheter och utmaningar. Det är en bransch som kräver att man är flexibel och anpassningsbar samtidigt som man har en god förståelse för hur människor kommunicerar och konsumerar information.

Du kan få jobb som:

  • Skribent
  • Innehållsskapande
  • Kommunikationsansvarig
  • Utredare

Utbildningar inom kommunikation

Yrkeshögskolor som erbjuder Journalistik eller kommunikations utbildningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, m.m:

Se fler skolor här

Fler yrkesartiklar

Marketing Automation

En Marketing Automation Specialist hjälper företag med deras automatiserade marknadsföring.

Byggnadsingenjör

En byggnadsingenjör kan medverka i byggprocessens alla delar, det kan vara allt från att ta ett byggnadsprojekt till liv till se över ett rivningsprojekt.