Summer Internship

Vad är ett summer internship?

En sommarpraktik eller summer internship är ett utmärkt sätt att få in en fot i dörren till det företag eller den bransch som du önskar att jobba för i framtiden. Det kan också vara ett bra sätt att få värdefull arbetslivserfarenhet och bygga upp ditt CV. Vi på Hopen har själva sett att praktik under sommaren kan vara väldigt användbart.

Vad är bra att tänka på innan du söker ett summer internship?

Innan du ger dig in i sökandet efter den perfekta sommarpraktiken finns det några saker du bör tänka på.

För det första, tänk på vad du vill få ut av erfarenheten. Vill du lära dig nya färdigheter? Eller skaffa dig erfarenhet inom ett visst område? Kanske hoppas du på att få ett jobb på företaget efter din praktik? Oavsett vilka mål du har, se till att de är realistiska och att du kan uppnå dem inom praktikens tidsram.

För det andra, tänk på vilken typ av företag du vill göra praktik på. Vill du arbeta för ett stort företag eller ett litet företag? Vill du arbeta i en kreativ miljö eller i en mer traditionell miljö? Det finns för- och nackdelar med båda, så det är viktigt att du funderar på vad som skulle passa dig bäst.

För det tredje bör du undersöka de företag som du är intresserad av att göra praktik på. Detta innebär att du tittar på deras webbplats, läser deras blogg och pratar med personer som har praktiserat där tidigare. På så sätt får du en bättre uppfattning om hur företaget är och om det skulle passa dig.

Slutligen, när du ansöker om sommarpraktik, se till att ditt CV är uppdaterat och att du bifogar ett personligt brev. Detta är din chans att sälja dig själv till företaget, så se till att du lyfter fram dina kunskaper och erfarenheter på ett positivt sätt. Försök söka praktikplats i god tid, det ger företaget en bättre chans att förbereda sig inför din praktik vilket kommer resultera i en bättre erfarenhet för dig.

Om du följer dessa tips kommer du öka dina chanser till att hitta den perfekta sommarpraktiken för dig. Så vad väntar du på? Börja sök eller skapa ett konto på Hopen.se!

Examensarbete

LIA - lärande i arbete