Front-end utvecklare

Vad gör en Front-end utvecklare?

Vad gör en Frontend Developer?
En Frontend Developer är en person som arbetar med att utveckla den del av en webbplats eller en applikation som användaren interagerar med. Frontend Developer är ansvarig för att skapa en användarvänlig och responsiv gränssnitt.
De viktigaste uppgifterna för en Frontend Developer inkluderar:
Skapa webbsidor
Frontend Developer arbetar med att skapa webbsidor med hjälp av HTML, CSS och JavaScript. De ser till att webbsidan ser snygg ut och fungerar väl på alla enheter, inklusive mobila enheter.
Utveckla applikationer
Frontend Developer arbetar också med att utveckla applikationer som körs i en webbläsare. De använder ramverk som React, Angular och Vue.js för att skapa interaktiva applikationer.
Optimering av prestanda
Frontend Developer arbetar med att optimera prestandan för en webbsida eller applikation. De ser till att sidan laddas snabbt och att användarupplevelsen är hög.
Testning och felsökning
Frontend Developer arbetar också med att testa och felsöka en webbsida eller applikation. De ser till att sidan fungerar korrekt och att eventuella buggar åtgärdas.

Utbildningar inom Front-end utveckling

Det finns många yrkesskolor som erbjuder utbildningar inom front-end utveckling då det finns gott om jobb ute på marknaden, på allt från mindre start-ups till större byråer. Under utbildningen lär sig studenten främst att behärska kodspråken: JavaScript, HTML5, CSS3. Men får också lära sig hantera CMS-verktyg och testa på rollen som SCRUM-master m. fl.

Exempel på yrkeshögskolor som erbjuder Front-end utbildningar:

Fler yrkesartiklar

Inköpare / Inköpschef

En inköpare som också kan kallas för inköpschef, inköpsansvarig, upphandlare eller purchaser ansvarar för alla inköp av varor och tjänster på ett företag.

Redovisningsekonom

En redovisningsekonom är någon som studerar ekonomiska redovisningsprinciper och behandlingssätt.