Hopen Studenter

Är Hopen till för dina studenter?

 

Hopen ger alla studerande vid eftergymnasiala utbildningar möjligheten att nå ut till företag som söker praktikanter. Vi matchar sedan studenter med praktikplatser runt om i Sverige.

Varför är praktik så bra för företag och studenter? Vi ser detta som ett utmärkt tillfälle för företag att fånga upp och lära känna nya talanger som är påväg ut mot arbetsmarknaden och ger de studerande möjligheten att träna sina kunskaper, känna på arbetsplatsen och en väg in till sitt drömjobb.

 

Varför finns Hopen? Yrkeshögskolornas placering gör att de kan bli hårt tryck på de lokala företagen och ibland saknas just den yrkeskompetensen i andra delar av Sverige, därför vill vi ge både studenter och företag möjligheten att hitta varandra både i och utanför skolans region. Vårt mål är att alla studenter får en anställning efter avslutad examen.

 

Hur går detta till? De studerande lägger kostnadsfritt upp en annons om sig själva, sina kunskaper och vad de söker för sina kommande LIA-perioder, examensarbete eller internships. Vi matchar sedan deras behov och önskemål mot företag som tar emot praktikanter.

 

Kostar det något? Tjänsten är gratis för studenter och skolor. Företag betalar för att ta emot praktikanter. Företaget betalar inte lön eftersom praktiken är en del av utbildningen och CSN-berättigad

 

Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss så kan du nå oss på info@hopen.se

Du kan också hitta mer info under FAQ

Hopen Praktikplatser

Alla skolor och utbildningar är välkomna!

Så på företagens begäran representerar vi nu alla områden och välkomnar alla skolor. Vi vill bygga denna tjänst tillsammans med er och önskar så mycket feedback som möjligt så vi kan anpassa efter era behov. Målet är de studerande ska ha många företag att välja mellan så de kan få en så givande praktik som möjligt.

Hopen Medlem