Välkommen!

Gör som hundratals andra företag och hitta praktikanter på Hopen!

Vi hjälper företag hitta praktiksökande med relevant kompetens inom deras affärsområde

Så fungerar det för företag

Med en praktikant får ni som företag in resurser med relevant yrkeskompetens. Många företag (56%) väljer att ansälla i direkt anslutning när praktikperioden är över, eftersom de flesta studerande då tar examen.
Med hjälp av Hopen kan företag söka bland tusentals praktiksökande studenter från olika yrkeshögskolor, högskolor och universitet över hela Sverige.

Hur går detta till? 

De studerande lägger kostnadsfritt upp en annons om sig själva, sina kunskaper, cv, personligt brev och vad de söker för sin kommande praktik. Företag kan lätt hitta praktikanter med rätt kompetens genom att filtrerat söka igenom våra praktikannonser. Här kan ni hitta upplagda praktikannonser.

Att söka och hitta praktikanter är helt kostnadsfritt, den enda avgiften som vi tar ut är om en anställning sker efter praktiken. Det kostar då 10,000 kr exkl. moms. Ni kan läsa mer om våra priser här

Vanliga frågor från företag

Praktik, LIA och examensarbete är ett effektivt sätt för företag får in extra resurser – helt kostnadsfritt. Praktik är även en utmärkt rekryteringsväg där både studerande och företag har möjlighet att prova ett samarbete utan att förbinda sig till en anställning.

Praktiken sammanlänkar näringslivet med framtidens arbetskraft och ger företag chansen att pröva på talanger innan de kommer ut på arbetsmarknaden. Målet för studenten är att samla på sig praktiska färdigheter och får erfarenhet av sina kommande yrkesroller och branscher. Sätt igång och sök praktikanter!

För att kunna kontakta studerande behöver du skapa ett företagskonto, det är gratis. Det är även gratis att ta emot en praktikant. Om ni under eller efter genomförd praktik väljer att anställa kostar det 10,000 kr i rekryteringsavgift. Läs mer på Företag och villkor för företag

Nej! Praktik är en viktig del på eftergymnasiala utbildningar och ger den studerande praktisk kunskap i yrkesrollen. Det är det viktiga. Myndigheten för Yrkeshögskolan är tydliga med att det inta finns några krav på att anställa efter praktik. 44 % av företagen anställer inte efter praktikens slut. Däremot så får 93 % av studenterna jobb på annan arbetsplats inom 6 månader.

 

 

Vi samarbetar med alla skolor och favoriserar ingen. Vi har inte några exklusiva samarbetsavtal med enskilda skolor utan vi vill att alla elever från alla skolor ska ha samma möjligheter att hitta en givande praktikplats.

 

Alla kan söka praktikplats genom hopen.se även om man inte studerar. Vi har förmedlat praktikplats till flera som intes studerar men som har en specifik kompetens eller precis avslutat en utbildning. Även personer som är arbetslösa kan söka praktik och fortsatt få ersättning från tex a-kassa.

 

Hopen är medlem i Yrkeshögskoleförbundet som är en ideell organisation som verkar för utbildningar och utbildningsanordnare inom Kvalificerad Yrkesutbildning och Yrkeshögskolan.