fbpx

10 tips om hur man skriver ett bra CV

cv-tips

Att skriva ett bra CV är en viktig del av jobbsökandet. Det är det första intrycket som en arbetsgivare får av dig och det kan vara avgörande för om du blir kallad till en intervju eller inte.

Här är 10 tips om hur du kan skriva ett CV som sticker ut.

  1. Anpassa ditt CV till jobbet du söker: Läs igenom jobbannonsen och se vad arbetsgivaren söker. Anpassa ditt CV så att det matchar vad de söker efter.
  2. Var tydlig och konkret: Skriv kortfattat om din utbildning, tidigare arbetserfarenhet och dina styrkor. Var tydlig och konkret så att det är lätt för arbetsgivaren att se vad du har att erbjuda.
  3. Använd aktiva verb: Använd aktiva verb som beskriver vad du har gjort, till exempel ”jag har utvecklat”, ”jag har ansvarat för” och ”jag har samarbetat med”.
  4. Var specifik: Beskriv dina prestationer och resultat på ett specifikt sätt. Till exempel, istället för att skriva att du ”övervakade ett projekt”, skriv att du ”övervakade ett projekt som resulterade i en 25% ökning av försäljningen”.
  5. Visa din personlighet: Arbetsgivare vill inte bara se dina färdigheter, de vill också se din personlighet. Skriv kort om dina intressen och vad du gillar att göra på din fritid.
  6. Var korrekt: Stava rätt och kontrollera grammatiken. Ett CV med stavfel och grammatiska fel kan ge ett dåligt intryck.
  7. Använd en professionell layout: Använd en professionell layout som är lätt att läsa. Du kan använda en mall eller skapa din egen layout.
  8. Inkludera relevanta referenser: Inkludera referenser från tidigare arbetsgivare eller lärare om det är relevant för jobbet du söker.
  9. Var ärlig: Var ärlig om din utbildning och arbetserfarenhet. Om du ljuger kan det komma fram senare och det kan leda till att du förlorar jobbet.
  10. Läs igenom och korrekturläs ditt CV: Läs igenom ditt CV flera gånger och be någon annan att läsa igenom det också. Korrekturläs och kontrollera att allt är korrekt stavat och grammatiskt korrekt.

Genom att följa dessa tips kan du öka dina chanser att få jobbet du vill ha. Lycka till med ditt CV!

Letar du också efter praktikanter?

en_USEnglish